sâmbătă, 1 martie 2014

Pizza cu carnati



Ingrediente:


  • 250g faina
  • 50g untura
  • 1/4 lingurita sare
  • 150ml lapte
  • 20g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 300g carnati
  • 500grosii
  • 250g cascaval
  • piper
  • oregano

Din faina, sare, drojdie, lapte, galbenusuri si untura se face un aluat care se framanta bine, dupa care se lasa sa creasca la caldura 1-2 ore.
Din aluat se intinde o foaie care se pune intr-o tava dreptunghiulara, acoperind si marginile tavii.
Se aseaza peste aluat carnatii taiati rondele, se presara jumatate din cascaval, se acopera totul cu rosiile taiate felii rotunde, se presara piper, oregano, apoi se pune restul de cascaval.
Se da la cuptor potrivit sa se coaca si se serveste fierbinte.

Pizza cu pastrama


Ingrediente:

  • 250 g margarina
  • 250 g smantana
  • 400 g faina
  • sare
  • ketchup 
  • piper
  • 200 g salam
  • 300 g pastrama de porc
  • 250 g cascaval

Din margarina, smantana, faina si 1/4 lingurita sare, se face un aluat si se intinde in tava dreptunghiulara. Se inteapa cu furculita din loc in loc, se unge cu ketchup, iar deasupra se presara salamul (taiat cubulete), pastrama de porc (taiata cuburi si feliute) si cascavalul (dat pe razatoare).
Se coace la foc potrivit timp de 20-25 de minute. Se serveste fierbinte.

Cornulete cu dulceata


Ingrediente

  • Faina - 500 g
  • Unt - 200 g
  • Lapte - 250 ml
  • Dulceata de visine - 200 g
  • Drojdie de bere - 20 g
  • Sare - un praf

     Pe planseta de aluat se pun 500 g faina, ce face un gol in mijlocul fainii si se introduce o maia pregatita din 20g drojdie de bere diluata cu putin lapte caldut si circa un sfert din cantitatea de faina. Se lasa sa creasca, apoi se adauga un praf de sare, 200g unt, 200ml lapte si se amesteca bine, framantand aluatul si adaugand putin lapte, daca este nevoie. 
     Aluatul trebuie sa fie mai tare, sa nu se lipeasca. Se lasa sa creasca la loc caldut, acoperit cu un servet. Cand si-a dublat volumul, aluatul se intinde intr-o foaie. Se taie, cu ruleta speciala, bucati triunghiulare; pe fiecare se pune cate o lingurita cu dulceata, ruland, apoi de la partea lata catre colt pentru a obtine o semiluna. Cornuletele se mai lasa sa creasca putin in tava si se coc la foc iute.
    Se pudreaza cu zahar farin cand sunt calde.

Tort de ciocolata

Ingrediente:
 Pentru blat
250 g zahar si 250 g miez de nuca
150 ml apa
50 g cacao
8 oua
25 ml coniac
1 plic zahar vanilat

Pentru crema
200 ml lapte
2 linguri amidon sau faina
125 g zahar
25 g cacao
150 g miez de nuca
250 g ciocolata de menaj
200 g unt

Pentru decor
150g alune/nuci felii subtiri de portocala

Mod de preparare:
Pentru blat, pui la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot, pui nuca. Le lasi sa fiarba un minut, apoi le lasi sa se raceasca. Incorporezi treptat galbenusurile, cacaua, coniacul, zaharul vanilat si albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o forma detasabila de tort, tapetata cu hartie.Coci blatul 40 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Prajesti nucile in cuptor, apoi la macini fin. Fierbi la bain-marie laptele in care ai dizolvat zaharul, amidonul si cacaua, amestecand cu o lingura de lemn. Cand crema s-a ingrosat, stingi focul, adaugi ciocolata si omogenizezi. In untul frecat spuma, incorporezi putin cate putin crema racita, apoi nucile. Tai blatul tacit in 3 foi orizontale. Repartizezi crema pe blaturi si o nivelezi. Suprapui blaturile, apoi imbraci cu crema marginile tortului. Decorezi tortul cu alune sau felii subtiti de portocala.