sâmbătă, 1 martie 2014

Cornulete cu dulceata


Ingrediente

  • Faina - 500 g
  • Unt - 200 g
  • Lapte - 250 ml
  • Dulceata de visine - 200 g
  • Drojdie de bere - 20 g
  • Sare - un praf

     Pe planseta de aluat se pun 500 g faina, ce face un gol in mijlocul fainii si se introduce o maia pregatita din 20g drojdie de bere diluata cu putin lapte caldut si circa un sfert din cantitatea de faina. Se lasa sa creasca, apoi se adauga un praf de sare, 200g unt, 200ml lapte si se amesteca bine, framantand aluatul si adaugand putin lapte, daca este nevoie. 
     Aluatul trebuie sa fie mai tare, sa nu se lipeasca. Se lasa sa creasca la loc caldut, acoperit cu un servet. Cand si-a dublat volumul, aluatul se intinde intr-o foaie. Se taie, cu ruleta speciala, bucati triunghiulare; pe fiecare se pune cate o lingurita cu dulceata, ruland, apoi de la partea lata catre colt pentru a obtine o semiluna. Cornuletele se mai lasa sa creasca putin in tava si se coc la foc iute.
    Se pudreaza cu zahar farin cand sunt calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu