Ingrediente:
Pentru blat
250 g zahar si 250 g miez de nuca
150 ml apa
50 g cacao
8 oua
25 ml coniac
1 plic zahar vanilat
Pentru crema
200 ml lapte
2 linguri amidon sau faina
125 g zahar
25 g cacao
150 g miez de nuca
250 g ciocolata de menaj
200 g unt
Pentru decor
150g alune/nuci
felii subtiri de portocala
Mod de preparare:
Pentru blat, pui la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot, pui nuca. Le lasi sa fiarba un minut, apoi le lasi sa se raceasca. Incorporezi treptat galbenusurile, cacaua, coniacul, zaharul vanilat si albusurile batute spuma.
Torni compozitia intr-o forma detasabila de tort, tapetata cu hartie.Coci blatul 40 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu.
Prajesti nucile in cuptor, apoi la macini fin. Fierbi la bain-marie laptele in care ai dizolvat zaharul, amidonul si cacaua, amestecand cu o lingura de lemn. Cand crema s-a ingrosat, stingi focul, adaugi ciocolata si omogenizezi. In untul frecat spuma, incorporezi putin cate putin crema racita, apoi nucile.
Tai blatul tacit in 3 foi orizontale. Repartizezi crema pe blaturi si o nivelezi. Suprapui blaturile, apoi imbraci cu crema marginile tortului. Decorezi tortul cu alune sau felii subtiti de portocala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu